Maak zelf je pindakaas, zonder toegevoegde suikers!
25 minuten
23 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram ongezouten ongeroosterde pinda’s
1 eetlepel pindaolie (arachideolie)
Fijn zeezout naar smaak
CALORIEËN: 113
VET: 9,4 gram
VEZELS: 1,2 gram
EIWIT: 4,4 gram
KOOLHYDRATEN: 2,1 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pinda’s ongeveer 15 min in de oven. Laat ze afkoelen.
Doe het zout en de olie in een blender en voeg daarna in gedeeltes de pinda’s toe.
Mix het geheel tot een gladde massa. Voor een pindakaas met stukjes iets minder lang mixen.
Schep het mengsel in een glazen pot. Je kunt de pindakaas buiten de koelkast ongeveer 1 maand bewaren.
Tip!
Je kunt ook andere noten gebruiken als variatie.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je