Recept - Zalmpannenkoekjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zalmpannenkoekjes

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Zalm pannenkoekjes

Deze hartige pannenkoek is zeker het proberen waard

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels, in gelijke stukken
  • 200 gram boerenkool, gesneden zonder nerven
  • 1 citroen, geraspt en in parten
  • 1 ei
  • 400 gram zalm uit blik
  • 50 gram bieslook, in ringen
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 458

VET: 23,7 gram

VEZELS: 5,5 gram

EIWIT: 27,3 gram

KOOLHYDRATEN: 31,3 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen en boerenkool in 20 minuten gaar.
  2. Giet het af en stamp tot puree, laat 10 minuten afkoelen.
  3. Schep de puree in een kom en voeg citroenrasp, ei, zalm, bieslook en naar wens peper en zout toe. Roer met een houten lepel.
  4. Maak 12 balletjes en druk ze platter. Leg ze 1 uur in de koeling onder vershoudfolie.
  5. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes per 6 stuks rondom goudbruin.
  6. Serveer met de parten citroen.

Tip!

Serveer met een groene salade met sojaboontjes, groene asperges en komkommerlinten.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je