Deze hartige pannenkoek is zeker het proberen waard
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
500 gram kruimige aardappels, in gelijke stukken
200 gram boerenkool, gesneden zonder nerven
1 citroen, geraspt en in parten
1 ei
400 gram zalm uit blik
50 gram bieslook, in ringen
3 eetlepels bloem
6 eetlepels zonnebloemolie
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 458
VET: 23,7 gram
VEZELS: 5,5 gram
EIWIT: 27,3 gram
KOOLHYDRATEN: 31,3 gram
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en boerenkool in 20 minuten gaar.
Giet het af en stamp tot puree, laat 10 minuten afkoelen.
Schep de puree in een kom en voeg citroenrasp, ei, zalm, bieslook en naar wens peper en zout toe. Roer met een houten lepel.
Maak 12 balletjes en druk ze platter. Leg ze 1 uur in de koeling onder vershoudfolie.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes per 6 stuks rondom goudbruin.
Serveer met de parten citroen.
Tip!
Serveer met een groene salade met sojaboontjes, groene asperges en komkommerlinten.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je