Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
Een derde courgette
Een halve paprika
500 ml water
1 bouillonblokje
250 gram couscous
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
4 stukken zalmfilet, zonder vel
Een klont roomboter
CALORIEËN: 479
VET: 19,5 gram
VEZELS: 1,7 gram
EIWIT: 39,6 gram
KOOLHYDRATEN: 40,9 gram
Bereidingswijze
Snijd de courgette en paprika in kleine, gelijke blokjes en bak vervolgens even kort in olijfolie.
Zet een pan met het water aan de kook met het bouillonblokje. Laat volledig oplossen.
Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe en beetje olijfolie toe. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer met een vork de couscous los.
Voeg nu de gebakken groenten toe en roer deze door de couscous. Roer ook de peterselie door de couscous.
Bak de zalm in de roomboter en serveer deze op de couscous.
Tip!
Voor meer vezels kun je volkoren couscous gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je