Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
300 gram paksoi
4 stelen lente-ui
1 middelgrote winterwortel
300 gram quinoa
400 gram verse zalm met vel
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels kokosolie
1 teen geperste knoflook
2 eetlepels rijstazijn
6 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 629
VET: 26,9 gram
VEZELS: 9,4 gram
EIWIT: 32,4 gram
KOOLHYDRATEN: 54,9 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 °C. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
Snijd de paksoi in stukken van 1 cm. Snijd de lente-uien in ringen.
Schil de wortel en snijd in dunne plakken en daarna in dunne repen.
Bak de zalm op de huid aan in een koekenpan met roomboter. Leg daarna op een ovenplaatje in de oven en gaar na.
Wok de groenten in de kokosolie.
Maak ondertussen een dressing van sojasaus, gembersiroop, geperste knoflook en rijstazijn.
Meng de dressing en de groenten door de quinoa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Tip!
In plaats van quinoa kun je ook (zilvervlies)rijst gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je