Recept - Yoghurtijs met mango en perzik - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Yoghurtijs met mango en perzik

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
yoghurtijsjes met mango en perzik

Fruitige verkoeling

15 minuten (+ 3 uur)

5 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 400 gram volle yoghurt
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram mango, in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 70 gram perzik, in blokjes van 0,5 x 0,5 cm

CALORIEËN: 153

VET: 3,3 gram

VEZELS: 1,4 gram

EIWIT: 4,7 gram

KOOLHYDRATEN: 24,7 gram

Bereidingswijze

  1. Zet 10 siliconen ijsvormpjes 10 minuten in de vriezer.
  2. Roer de kristalsuiker door de yoghurt en meng vervolgens de mango en perzikblokjes door de yoghurt.
  3. Verdeel het yoghurtmengsel in de 10 vormpjes en steek er een houten stokje in.
  4. Dek de ijsjes af met plastic folie en zet minstens 3 uur in de vriezer. Als de stokjes omvallen, zet de vormpjes dan eerst 30 minuten in de vriezer en steek daarna de stokjes erin.

Tip!

Je kunt deze ijsjes 3 maanden bewaren in de vriezer.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je