Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 aubergines
30 gram aardappelmeel
230 gram fetakaas, in blokjes
4 stuks volkoren tortilla’s
120 gram rode ui, in ringen
4 eetlepels zonnebloempitten
1 theelepel kaneelpoeder
CALORIEËN: 567
VET: 25,9 gram
VEZELS: 13,4 gram
EIWIT: 19 gram
KOOLHYDRATEN: 57,7 gram
Bereidingswijze
Zet de friteuse aan op 175 °C.
Was en droog de aubergine en snijd de boven- en onderkant eraf.
Halveer de aubergine en snijd elke helft in 6 parten.
Doe het aardappelmeel in een diep bord en wentel de parten er doorheen.
Frituur ze vervolgens goudbruin.
Bestrooi de aubergine na het frituren met kaneelpoeder en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de tortilla’s uit en beleg ze met de aubergineparten, fetakaas, rode ui en zonnebloempitten.
Sla de uiteinden van de tortilla’s naar binnen en rol op tot een wrap.
Serveer de wraps in zijn geheel of snijd ze in twee stukken.
Tip!
De aubergine kan ook bereid worden in een pan met een laagje olie of in de airfryer.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je