Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 Elstar appel zonder klokhuis, in parten gesneden
1 peer zonder schil en klokhuis, in parten gesneden
1 mandarijn, in parten
2 stuks steranijs
2 eetlepel rietsuiker
Een halve theelepel vanille-extract
150 gram mascarpone
40 gram poedersuiker
50 gram kokosroom
60 gram Bastogne koeken, grof gehakt
CALORIEËN: 378
VET: 22 gram
VEZELS: 1,8 gram
EIWIT: 4,2 gram
KOOLHYDRATEN: 39,8 gram
Bereidingswijze
Meng de appel, peer en mandarijn samen met de suiker en steranijs in een steelpan met dikke bodem.
Zet de steelpan op een lage warmtebron en warm enkele minuten voorzichtig op zonder volledig te garen.
Haal de pan van de warmtebron en verwijder de steranijs.
Vermeng de mascarpone, kokosroom en poedersuiker in een kom en klop lobbig op.
Schep de Bastogne stukken in 4 glazen zodat deze de bodem bedekken. Verdeel hierover het fruit en schep ten slotte de mascarponemix eroverheen.
Tip!
In plaats van kokosroom kun je ook ongeklopte slagroom gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je