Ga jij dit heerlijke gerechtje eten als ontbijt of als toetje?
30 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram dessertrijst
1 liter (soja)melk
1 vanillestokje
Sap van 1 citroen
50 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
2 eetlepels water
CALORIEËN: 263
VET: 4,7 gram
VEZELS: 2,1 gram
EIWIT: 10,3 gram
KOOLHYDRATEN: 43,4 gram
Bereidingswijze
Pak een pan met een dikke bodem en doe de (soja)melk en de rijst erin.
Halveer het vanillestokje, haal de zaadjes eruit en voeg deze bij de melk en de rijst.
Breng de melk met rijst en vanille aan de kook en zet daarna het vuur laag.
Laat de pap ongeveer 20 minuten doorkoken totdat de rijst gaar is.
Verwarm in een klein pannetje de blauwe bessen met het citroensap en het water. Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur totdat de bessen zacht worden.
Verdeel de pap in dessertschaaltjes en serveer met de warme bessen.
Tip!
Ook erg lekker met kersen in plaats van bessen.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je