Een hele lekkere manier om oud brood te verwerken in een toetje
80 minuten
12 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
30 gram margarine
6 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
300 gram suiker
Een halve theelepel kaneelpoeder
Een halve theelepel kruidnagelpoeder
5 eieren
39 walnoten, gepeld
Rasp van een halve citroen
CALORIEËN: 351
VET: 19,7 gram
VEZELS: 1,4 gram
EIWIT: 8,5 gram
KOOLHYDRATEN: 35,2 gram
Bereidingswijze
Vet een bakvorm in met margarine, ook bovenaan. Bekleed de bodem met uitgeknipt bakpapier.
Maal het witbrood fijn in een keukenmachine. Rooster dit broodkruim in een koekenpan en laat op een bord afkoelen.
Rooster de walnoten in een koekenpan en laat op een bord afkoelen.
Mix de broodkruim met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en citroenrasp in een keukenmachine.
Hak 33 walnoten in grove stukken.
Splits 3 eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom en de dooiers in een schaaltje.
Klop in een keukenmachine of met een handmixer 2 eieren met 3 eidooiers en 200 gram suiker schuimig. Spatel in gedeeltes de gehakte walnoten en daarna het broodkruimmengsel erdoorheen.
Zet de oven op 175 °C.
Klop het eiwit 3 minuten, voeg dan in één keer 50 gram suiker toe en klop de eiwitten stijf.
Spatel het eiwit door het walnotenmengsel. Schep dit in de bakvorm en laat 35 minuten bakken.
Strooi na 35 minuten 50 gram suiker eroverheen en bak 15 minuten verder af. Test met een satéprikker of het deeg gaar is. De prikker moet er, na het insteken, droog uitkomen.
Laat de taart 15 minuten rusten en haal hem dan uit de vorm. Verdeel 12 halve walnoten op de taart.
Tip!
Optioneel: leg stroken bakpapier op de taart en bestrooi met poedersuiker voor een leuk patroon.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je