Recept - Vissoep met pompoen - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vissoep met pompoen

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Romige Provençaalse vissoep met pompoen

Voedzaam door de vele groenten en eiwitrijk door de witvis

35 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 50 gram ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 ml groentebouillon (van een blokje)
  • 500 ml melk
  • 200 gram kruimige aardappelen, in blokjes
  • 200 gram flespompoen, in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 500 gram witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw)
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper

CALORIEËN: 237

VET: 8,5 gram

VEZELS: 2,3 gram

EIWIT: 26,4 gram

KOOLHYDRATEN: 16,1 gram

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de bouillon, de melk, de aardappelen, pompoen en het laurierblad toe en breng alles aan de kook.
  3. Laat alles op een laag vuur doorkoken tot de groenten gaar zijn.
  4. Verwijder met een schuimspaan de aardappel en pompoen en pureer deze met een klein deel van de soep in een keukenmachine. Doe vervolgens terug in de soep.
  5. Voeg de Provençaalse kruiden en de vis toe aan de soep en laat het geheel langzaam sudderen tot de vis gaar is.
  6. Verwijder het laurierblad en serveer de soep in borden. Garneer met gehakte peterselie en paprikapoeder.

Tip!

Serveer met volkoren soepstengels.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je