Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
80 gram ui, in blokjes
20 gram boter
1 theelepel ras el hanout
225 gram winterpeen, in blokjes
2,5 teentjes knoflook, fijngesneden
450 ml water
130 ml sinaasappelsap
1 theelepel peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar smaak
200 gram volkoren zuurdesembrood
24 gram roomboter
CALORIEËN: 299
VET: 16,2 gram
VEZELS: 4,7 gram
EIWIT: 6,8 gram
KOOLHYDRATEN: 28,9
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de ui glazig. Roer vervolgens de ras el hanout kruiden erdoor.
Voeg de winterpeen en knoflook toe en laat dit 5 minuten sudderen. Schenk dan het water erbij en kook tot dat alles gaar is
Schenk vervolgens het sinaasappelsap erbij en pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in 4 kommen of borden en garneer met de fijn gehakte peterselie. Maak af door olijfolie over het gerecht te druppelen.
Serveer met volkoren zuurdesembrood en roomboter.
Tip!
Maak extra om er meerdere dagen van te genieten. Tot 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je