Recept - Verschillende groenten op de BBQ - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Verschillende groenten op de BBQ

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
groente op de BBQ

Gezond BBQ-en, dat kan!

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 gekookte rode biet
  • 1 perzik
  • 1 venkel
  • 20 groene asperges
  • 4 plakken bloemkool van 2 cm breed
  • 40 gram geschaafde amandelen
  • 20 kappertjes
  • 20 kastanjechampignons
  • 2 eetlepels knoflookolie
  • Olie om het rooster in te smeren
  • Peper en zout naar wens

CALORIEËN: 217

VET: 13,2 gram

VEZELS: 7,6 gram

EIWIT: 6,7 gram

KOOLHYDRATEN: 15,1 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de harde achterkant van de asperges af en doe deze weg. Kook de asperges 30 seconden in kokend water met ruim zout. Koel ze snel af in koud water en leg ze daarna op keukenpapier.
  2. Kook de bloemkoolplakken 1 minuut in hetzelfde kookvocht en leg ze daarna op keukenpapier.
  3. Borstel de kastanjechampignons schoon.
  4. Snijd de pit uit de perzik en snijd het vruchtvlees in parten.
  5. Was de venkel, verwijder de harde kern met een scherp mesje en snijd de venkel in 4 parten.
  6. Snijd de rode biet in 4 schijven.
  7. Rooster de groenten naar mate van hardheid: venkel-champignons-bloemkool-asperges-biet-perzik.
  8. Dien de verschillende groenten als volgt op:
    – Bloemkool met amandel en kappertjes.
    – Rode biet met perzik.
    – Kastanjechampignons met knoflookolie.
    – Asperges met peper en zout.

Tip!

Bewaar de gesneden groenten maximaal 3 dagen in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je