Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
1 gekookte rode biet
1 perzik
1 venkel
20 groene asperges
4 plakken bloemkool van 2 cm breed
40 gram geschaafde amandelen
20 kappertjes
20 kastanjechampignons
2 eetlepels knoflookolie
Olie om het rooster in te smeren
Peper en zout naar wens
CALORIEËN: 231
VET: 15,6 gram
VEZELS: 7,8 gram
EIWIT: 7 gram
KOOLHYDRATEN: 12 gram
Bereidingswijze
Snijd de harde achterkant van de asperges af en doe deze weg. Kook de asperges 30 seconden in kokend water met ruim zout. Koel ze snel af in koud water en leg ze daarna op keukenpapier.
Kook de bloemkoolplakken 1 minuut in hetzelfde kookvocht en leg ze daarna op keukenpapier.
Borstel de kastanjechampignons schoon.
Snijd de pit uit de perzik en snijd het vruchtvlees in parten.
Was de venkel, verwijder de harde kern met een scherp mesje en snijd de venkel in 4 parten.
Snijd de rode biet in 4 schijven.
Rooster de groenten naar mate van hardheid: venkel-champignons-bloemkool-asperges-biet-perzik.
Dien de verschillende groenten als volgt op:
– Bloemkool met amandel en kappertjes.
– Rode biet met perzik.
– Kastanjechampignons met knoflookolie.
– Asperges met peper en zout.
Tip!
Bewaar de gesneden groenten maximaal 3 dagen in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je