Recept - Venkelsoep met steranijsschuim - WKOF

Venkelsoep met steranijsschuim

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Venkelsoep in de vorm van een cappuccino

60 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de venkelsoep

  • 1000 gram schoongemaakte venkel
  • 100 gram schoongemaakte sjalot
  • 200 ml kookroom
  • 500 ml groentebouillon
  • 30 gram Nutillis Powder
  • 60 gram zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

 

Voor de steranijs schuim

  • 200 ml melk
  • 6 stuks steranijs

CALORIEËN: 363

VET: 27,3 gram

VEZELS: 7,7 gram

EIWIT: 6 gram

KOOLHYDRATEN: 19,3 gram

Bereidingswijze

  1. Halveer de venkel en snijd de kern eruit. Snipper de sjalotten en fruit deze vervolgens aan in een pan met de zonnebloemolie. Fruit ook de venkel erin aan.
  2. Blus af met de kookroom en groentebouillon. Dek af en laat het geheel rustig door koken
  3. Doe dit mengsel in een blender en blend dit tot een gladde massa. Wrijf de massa door een fijne bolzeef.
  4. Voeg de Nutillis Powder toe en laat het even 2 minuten opnieuw koken. Zeef de soep vervolgens nogmaals met een zeef.
  5. Voer de IDDSI-4 test uit. (Lepel kantel test) en zet de massa koel weg.
  6. Zet een pan op met melk en de steranijs erin. Laat deze 20 minuten trekken en afkoelen. Verwijder de steranijs uit de melk.
  7. Schuim de melk op met een melk opschuimer.
  8. Schep de venkelsoep in een glas en schep er met een lepel wat van het schuim op. Serveer het als een cappuccino.

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor mensen met slikproblemen. Het is een gerecht in IDDSI level 4 uit het kookboek Fijn! Meer informatie is te vinden op de website van het Antoni van Leeuwenhoek.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je