Recept - Venkelbouillon met forel - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Venkelbouillon met forel

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kom soep met forel

Steel de show tijdens het diner met dit lekkere voorgerecht

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 650 gram venkelknollen
  • 2 eetlepels citroenolie
  • 400 gram groentebouillon
  • 200 gram gerookte forelfilet, in stukken
  • 250 gram focaccia brood

CALORIEËN: 381

VET: 14 gram

VEZELS: 3,6 gram

EIWIT: 26,6 gram

KOOLHYDRATEN: 36,9 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 groot buitenblad van de venkel in hele kleine blokjes, dit is garnituur. Snijd de rest van het groen fijn en bewaar ook als garnituur.
  2. Verwijder eventuele droge en bruine stukken van de venkel en halveer de venkelknollen. Snijd vervolgens de harde kern eruit.
  3. Snijd de rest van de venkel in dunne plakken/ringen van ongeveer 3 mm. Smoor de venkelringen 5 minuten in de citroenolie in een pan.
  4. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en laat aan de kook komen. Zet de warmtebron lager en gaar de venkel in 10 minuten, maar laat niet koken.
  5. Bak de focaccia af volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd in plakken.
  6. Schep de venkelbouillon in borden en voeg de forelstukken toe. Garneer daarna met de kleine venkelblokjes en het groen. Serveer met het focaccia brood.

Tip!

Ga voor minder zout en kies voor zoutarme bouillon.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je