Steel de show tijdens het diner met dit lekkere voorgerecht
15 minuten
4 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
650 gram venkelknollen
2 eetlepels citroenolie
400 gram groentebouillon
200 gram gerookte forelfilet, in stukken
250 gram focaccia brood
CALORIEËN: 381
VET: 14 gram
VEZELS: 3,6 gram
EIWIT: 26,6 gram
KOOLHYDRATEN: 36,9 gram
Bereidingswijze
Snijd 1 groot buitenblad van de venkel in hele kleine blokjes, dit is garnituur. Snijd de rest van het groen fijn en bewaar ook als garnituur.
Verwijder eventuele droge en bruine stukken van de venkel en halveer de venkelknollen. Snijd vervolgens de harde kern eruit.
Snijd de rest van de venkel in dunne plakken/ringen van ongeveer 3 mm. Smoor de venkelringen 5 minuten in de citroenolie in een pan.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij en laat aan de kook komen. Zet de warmtebron lager en gaar de venkel in 10 minuten, maar laat niet koken.
Bak de focaccia af volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd in plakken.
Schep de venkelbouillon in borden en voeg de forelstukken toe. Garneer daarna met de kleine venkelblokjes en het groen. Serveer met het focaccia brood.
Tip!
Ga voor minder zout en kies voor zoutarme bouillon.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je