Recept - Vegetarische spitskoolschotel - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vegetarische spitskoolschotel

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Spitskoolschotel in een ovenschaal

Een heerlijke klassieker, alleen dan met vegetarisch gehakt

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 900 gram geschilde aardappel, in blokjes
  • 180 gram halfvolle melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram gesneden spitskool (Chinese of witte kool kan ook)
  • 300 gram vegetarisch gehakt
  • 50 gram ui, fijngesneden
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram olijfolie
  • 3 Elstar appels
  • 150 gram jong belegen kaas, geraspt
  • 100 gram paneermeel
  • Snuf nootmuskaat
  • Zout naar smaak

CALORIEËN: 838

VET: 32,7 gram

VEZELS: 13,6 gram

EIWIT: 37,1 gram

KOOLHYDRATEN: 90,3 gram

Bereidingswijze

Voor de aardappelpuree

 

  1. Kook de aardappels in ruim water gaar. Giet af en pureer deze met een stamper.
  2. Voeg melk en boter toe. Breng op smaak met nootmuskaat.

 

Voor de gebakken spitskool

 

  1. Laat de pan warm worden en verwarm de olijfolie mee.
  2. Fruit het uitje in de olie en voeg daarna kerriepoeder toe.
  3. Voeg vervolgens de kool toe. Gaar deze licht aan zonder te verkleuren.
  4. Schil de appels en snijd in blokjes.
  5. Voeg als laatste de appelblokjes en vegetarisch gehakt toe en bak enkele minuten mee.

 

Voor de spitskoolschotel

 

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Plaats onderin een ovenschaal de gebakken spitskool.
  3. Voeg hierop de aardappelpuree toe en zorg dat de kool helemaal bedekt is.
  4. Strooi de kaas erover en verdeel tenslotte de paneermeel hierover.
  5. Bak dit gedurende 20 minuten af in de oven voor een mooie knapperige korst.

Tip!

Voor een meer prikkelende smaak: voeg wat meer kerrie of eventueel wat gemalen chilivlokken toe.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je