Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram champignons
1 courgette
1 venkel
1 grote rode ui
100 gram rode linzen, uit pot
3 grote tomaten, in grove stukken
100 ml tomatensap
400 gram volkoren penne
3 teentjes knoflook
150 gram peccorino kaas
CALORIEËN: 581
VET: 13 gram
VEZELS: 11,9 gram
EIWIT: 33,3 gram
KOOLHYDRATEN: 76,7 gram
Bereidingswijze
Snijd de courgette in blokjes, de ui in halve ringen en de venkel en champignons in dunne plakjes. Pel de knoflook en snijd fijn.
Giet de rode linzen af en spoel ze af met koud water.
Pureer de linzen en het tomatensap met een staafmixer.
Fruit de knoflook, ui en venkel in olijfolie. Voeg vervolgens de champignons en courgette toe.
Voeg als laatste de tomatenblokjes en linzenpuree toe. Laat het geheel zachtjes koken.
Kook ondertussen in een pan de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en serveer de saus op de pasta.
Strooi als laatste de geraspte kaas erop.
Tip!
Ook lekker met brie of camembert in plaats van peccorino kaas.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je