Een heerlijke burger waarbij je echt geen vlees mist
35 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 eetlepel mierikswortel (vers of kant-en-klaar)
100 ml Griekse yoghurt
2 aubergines
1 sjalot, gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel peterselie, gehakt
100 gram paneermeel
50 gram geraspte oude kaas
4 zachte volkorenbroodjes
2 trostomaten
4 blaadjes ijsbergsla
1 rode ui
Peper en zout
CALORIEËN: 222
VET: 7,6 gram
VEZELS: 4,9 gram
EIWIT: 9,5 gram
KOOLHYDRATEN: 26,6 gram
Bereidingswijze
Meng de Griekse yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
Snijd de aubergines in blokjes en bak deze goudbruin in ongeveer 10 minuten. Zorg dat de aubergine goed gaar is.
Doe de gebakken aubergine in een grote kom en prak deze met een vork of pureestamper fijn. Voeg de sjalot, knoflook, kaas en paneermeel toe. Laat het auberginemengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
Haal het auberginemengsel uit de koelkast en maak hiervan 4 aubergineburgers.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de aubergineburgers goudbruin aan twee kanten. Draai de burgers voorzichtig zodat ze niet uit elkaar vallen.
Snijd de tomaten en rode ui in plakjes.
Serveer de hamburgers op een broodje met sla, tomaat, rode ui en flinke eetlepel mierikswortelyoghurt.
Tip!
Serveer met gebakken aardappeltjes en een frisse salade om er een voedzame hoofdmaaltijd van te maken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je