Bijna alle pure chocolade is veganistisch en perfect om brownies van te maken
40 minuten
8 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
160 gram pure chocolade
150 gram suiker
120 ml sojamelk
80 gram bloem
60 ml zonnebloemolie
2 eetlepels cacaopoeder
CALORIEËN: 304
VET: 15,9 gram
VEZELS: 3,4 gram
EIWIT: 3,6 gram
KOOLHYDRATEN: 36 gram
Bereidingswijze
Meng in een kom de suiker, olie en sojamelk totdat de suiker zoveel mogelijk is opgelost.
Smelt ondertussen de chocolade in een pannetje op laag vuur of au bain-marie.
Meng de gesmolten chocolade, bloem en cacaopoeder door het suikermengsel en roer dit tot een glad beslag. Werk snel zodat de chocolade niet teveel stolt.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak de brownies af in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten.
Tip!
Maak de brownies nóg lekkerder door pure chocolate chips toe te voegen.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je