Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram ui, in blokjes
10 gram knoflook
70 gram tomatenpuree
800 gram trostomaten, in parten (+ 12 kleine stukjes voor decoratie)
30 gram suiker
Anderhalve theelepel paprikapoeder
300 ml water
1 groente bouillonblokje
200 ml plantaardige kookroom
Peper en zout
5 plukken tuinkers
Tweeënhalve eetlepel olijfolie
50 gram ciabatta in 5 plakken
100 gram hüttenkäse
CALORIEËN: 293
VET: 23,2 gram
VEZELS: 3,6 gram
EIWIT: 7 gram
KOOLHYDRATEN: 25,4 gram
Bereidingswijze
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan. Smoor de uien en knoflook voor 2 minuten.
Doe de tomatenpuree erbij en warm deze op gedurende 1 minuut.
Voeg de partjes tomaat toe en smoor deze (behalve de stukjes voor de garnering).
Voeg suiker, paprikapoeder, water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Pureer het mengsel (van de hittebron af) met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg kookroom toe en naar smaak peper en zout.
Rooster de plakken ciabatta in een koekenpan in de rest van de olijfolie. Leg ze op keukenpapier en verdeel de hüttenkäse erover. Versier met tuinkers en stukjes tomaat.
Verwarm de tomatensoep en schep in kommen. Leg de versierde toast op de kommen.
Tip!
In plaats van Hüttenkäse kun je ook roomkaas gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je