Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
100 gram spruitjes
1 bakje gemengde paddenstoelen
4 eieren
4 sneetjes volkorenbrood
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 theelepels tijm, gehakt
CALORIEËN: 313
VET: 20,2 gram
VEZELS: 4,6 gram
EIWIT: 12,2 gram
KOOLHYDRATEN: 19,2 gram
Bereidingswijze
Halveer de spruitjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze grof.
Bak in de olijfolie de paddenstoelen en spruitjes ongeveer 4 tot 5 minuten. Voeg de knoflook en gehakte tijm toe en bak nog ongeveer 2 minuten.
Breng ondertussen in een steelpan ruim water aan de kook. Zet het vuur laag. Breek het ei boven een kopje. Roer met een lepel tot er een draaikolk in de pan ontstaat en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer het ei ongeveer 3 tot 4 minuten zonder te roeren. Schep het ei voorzichtig uit de pan. Herhaal dit voor elk ei.
Rooster de sneetjes volkorenbrood en leg ze op 4 borden. Verdeel vervolgens de spruitjes en paddenstoelen over de sneetjes brood.
Leg het gepocheerde ei hier bovenop en breng op smaak met zout en peper.
Tip!
Toast met gepocheerd ei is ook erg lekker met andere groente zoals avocado.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je