Deze toast heeft alles in zich om een favoriet te worden!
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
30 gram walnoten
4 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel chilivlokken
200 gram ricotta
1 theelepel gedroogde tijm
Geraspte schil van 1 sinaasappel
4 sneetjes zuurdesembrood
4 verse vijgen in partjes
Zout en peper
CALORIEËN: 337
VET: 12.3 gram
VEZELS: 3,4 gram
EIWIT: 12,1 gram
KOOLHYDRATEN: 42,4 gram
Bereidingswijze
Rooster de walnoten in een koekenpan en hak deze vervolgens fijn. Roer de honing en de chilivlokken door de gehakte walnoten en zet apart.
Meng de ricotta met de gedroogde tijm en de geraspte sinaasappelschil in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop het mengsel glad en luchtig.
Rooster het brood, verdeel hierover het ricottamengsel en leg de vijgenpartjes bovenop.
Verdeel het walnoten-honingmengsel over de zuurdesemtoast en serveer.
Tip!
Ook lekker met hüttenkäse in plaats van ricotta.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je