Recept - Toast met gegrilde groenten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Toast met gegrilde groenten

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Zuurdesemtoast met gegrilde groenten en mozzarella

Haal gemakkelijk de aanbevolen 250 gram groenten door ze toe te voegen aan de lunch!

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • Een halve venkelknol
  • Een halve courgette
  • 100 groene asperges
  • 4 sneetjes volkoren zuurdesembrood
  • 100 gram paprika
  • 150 gram buffelmozzarella
  • 10 gram verse basilicum
  • 4 radijsjes
  • 2 eetlepels olijfolie

CALORIEËN: 295

VET: 14,1 gram

VEZELS: 3,4 gram

EIWIT: 13,3

KOOLHYDRATEN: 26,8 gram

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm dik en de paprika in 4 delen. Besprenkel de venkel, courgette, asperges en paprika met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de gesneden groenten. Doe de groenten in een schaal.
  3. Maak de grillpan schoon en gril de sneetjes brood 4 minuten, zodat je mooie grillstrepen krijgt. Keer halverwege. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes.
  4. Pureer de gegrilde paprika met een staafmixer of keukenmachine, besmeer het gegrilde zuurdesembrood met de paprikapasta en verdeel hierover de groenten.
  5. Snijd de buffelmozzarella in stukken en leg deze op de gegrilde groenten. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes en strooi over het brood. Beleg met de plakjes radijs.

Tip!

Geef het gerecht pit door chilivlokken toe te voegen.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je