Recept - Tiramisu met speculaas - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Tiramisu met speculaas

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Tiramisu van speculaas en mandarijn

Een winterse twist op de klassieke tiramisu

15 minuten

6 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 kopje sterke koffie
  • 1 mandarijn
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels honing
  • 250 gram speculaasjes
  • Een halve eetlepel cacaopoeder
  • 30 gram amandelschaafsel

CALORIEËN: 529

VET: 38,6 gram

VEZELS: 1,3 gram

EIWIT: 7,2 gram

KOOLHYDRATEN: 27,1 gram

Bereidingswijze

  1. Was en rasp de mandarijn zodat je oranje schilletjes krijgt.
  2. Klop de slagroom stijf.
  3. Roer de mascarpone glad met 2 theelepels mandarijnrasp en honing. Spatel de slagroom erdoor.
  4. Dip een derde van de speculaasjes een voor een aan één zijde in de koffie. Leg het in een schaal ter grootte van 15×20 cm.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover.
  6. Dip nogmaals een derde van de speculaasjes in de koffie en leg deze op de mascarpone.
  7. Verdeel de rest van het mengsel eroverheen.
  8. Brokkel de rest van de speculaasjes erover en bestrooi met cacaopoeder.
  9. Laat 60 minuten koelen, afgedekt met vershoudfolie.
  10. Rooster vlak voor het serveren het amandelschaafsel in een droge koekenpan en verdeel over de tiramisu.

Tip!

Maak dit gerecht kidsproof door cafeïnevrije koffie te gebruiken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je