Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 kopje sterke koffie
1 mandarijn
125 ml slagroom
250 gram mascarpone
3 eetlepels honing
250 gram speculaasjes
Een halve eetlepel cacaopoeder
30 gram amandelschaafsel
CALORIEËN: 529
VET: 38,6 gram
VEZELS: 1,3 gram
EIWIT: 7,2 gram
KOOLHYDRATEN: 27,1 gram
Bereidingswijze
Was en rasp de mandarijn zodat je oranje schilletjes krijgt.
Klop de slagroom stijf.
Roer de mascarpone glad met 2 theelepels mandarijnrasp en honing. Spatel de slagroom erdoor.
Dip een derde van de speculaasjes een voor een aan één zijde in de koffie. Leg het in een schaal ter grootte van 15×20 cm.
Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover.
Dip nogmaals een derde van de speculaasjes in de koffie en leg deze op de mascarpone.
Verdeel de rest van het mengsel eroverheen.
Brokkel de rest van de speculaasjes erover en bestrooi met cacaopoeder.
Laat 60 minuten koelen, afgedekt met vershoudfolie.
Rooster vlak voor het serveren het amandelschaafsel in een droge koekenpan en verdeel over de tiramisu.
Tip!
Maak dit gerecht kidsproof door cafeïnevrije koffie te gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je