Recept - Thaise kip curry met paksoi - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Thaise kip curry met paksoi

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
thaise kipcurry met paksoi

Een kruidige curry met kip

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de curry

  • 300 gram kipdijfilet, in stukken van 2×2 cm
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 20 gram courgette, in ringen
  • 20 gram aubergine, in halve ringen
  • 40 gram kokosroom
  • 200 ml water
  • 15 gram champignons, in kwarten
  • 1 theelepel rode curry pasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 blad limoenblad
  • Een halve eetlepel limoensap
  • 3 gram bruine basterd suiker
  • 4 gram verse koriander
  • Peper en zout naar wens

 

Voor de gesmoorde paksoi

  • 1 kg paksoi, in grove stukken
  • 60 gram ui, in blokjes
  • 60 gram taugé
  • 5 gram gembersiroop
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 25 gram oestersaus
  • Een halve rode peper zonder zaadjes, in fijne ringen

CALORIEËN: 159

VET: 3,4 gram

VEZELS: 4,5 gram

EIWIT: 21,1 gram

KOOLHYDRATEN: 1,4 gram

Bereidingswijze

Bereidingswijze curry:

  1. Bak het kipdijvlees goudbruin in de zonnebloemolie.
  2. Bak vervolgens de aubergine, courgette en champignons 2 minuten mee.
  3. Voeg de currypasta en basterdsuiker toe en daarna de limoensap, limoenblad, kokosroom, sojasaus en water.
  4. Laat aan de kook komen en zet daarna lager. Laat 15 minuten langzaam garen.
  5. Garneer het gerecht met koriander en serveer.

Bereidingswijze gesmoorde paksoi:

  1. Smoor de ui met gembersiroop, knoflook en oestersaus.
  2. Voeg vervolgens de paksoi en taugé toe en wok deze 5 minuten mee. Voeg naar smaak zout toe.
  3. Garneer de gesmoorde groente met de rode peperringen.

Tip!

Serveer met gekookte basmati rijst (150 gram per persoon).


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je