Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
250 gram verse zalm, zonder huid en vet
10 ml olijfolie
100 gram avocado
100 gram Ricotta kaas
100 gram bladspinazie
4 tarwebollen
Sap van 1 limoen
CALORIEËN: 435
VET: 25 gram
VEZELS: 5,6 gram
EIWIT: 22,8 gram
KOOLHYDRATEN: 26,6 gram
Bereidingswijze
Snijd de zalm in 8 plakken en besmeer met olijfolie.
Bak in een (grill)pan de plakken zalm aan twee kanten, ze mogen van binnen nog een beetje roze van kleur zijn.
Leg de zalm op een bord en dek even af met keukenfolie.
Meng de ricotta met limoensap en avocado door elkaar.
Snijd de broodjes open en besmeer met de avocadospread.
Beleg met spinazie en zalm.
Serveer op mooie borden of op een houten serveerplank.
Tip!
De zalm is ook te bereiden in een oven met grillfunctie of op de barbecue.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je