Recept - Tarwebol met gegrilde zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Tarwebol met gegrilde zalm

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
tarwebol met zalm en avocadospread

Een heerlijke hartige lunch met vette vis

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 250 gram verse zalm, zonder huid en vet
  • 10 ml olijfolie
  • 100 gram avocado
  • 100 gram Ricotta kaas
  • 100 gram bladspinazie
  • 4 tarwebollen
  • Sap van 1 limoen

CALORIEËN: 435

VET: 25 gram

VEZELS: 5,6 gram

EIWIT: 22,8 gram

KOOLHYDRATEN: 26,6 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in 8 plakken en besmeer met olijfolie.
  2. Bak in een (grill)pan de plakken zalm aan twee kanten, ze mogen van binnen nog een beetje roze van kleur zijn.
  3. Leg de zalm op een bord en dek even af met keukenfolie.
  4. Meng de ricotta met limoensap en avocado door elkaar.
  5. Snijd de broodjes open en besmeer met de avocadospread.
  6. Beleg met spinazie en zalm.
  7. Serveer op mooie borden of op een houten serveerplank.

Tip!

De zalm is ook te bereiden in een oven met grillfunctie of op de barbecue.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je