Recept - Tajine met kabeljauwfilet - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Tajine met kabeljauwfilet

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Tajine gevuld met visstoofpot

Tajine is een klassieker uit de Marokkaanse keuken

35 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 400 gram Nicola aardappelen
  • Tweeënhalve citroen
  • 450 gram bloemkool, in roosjes
  • 100 gram bospeen, in stukjes van 1 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 440 gram kabeljauwfilet
  • 6 gram ras el hanout
  • 3 gram verse koriander
  • 280 gram Turks brood
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 517

VET: 11,6 gram

VEZELS: 8,9 gram

EIWIT: 35,9 gram

KOOLHYDRATEN: 68,8 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen ongeschild in plakken van 7 mm. Snijd de citroen in plakjes van 5 mm.
  2. Verdeel de aardappelen, stukjes bospeen, bloemkoolroosjes en citroen in een tajine. Voeg de olijfolie en een scheutje water toe.
  3. Wentel de kabeljauwfilet door de ras el hanout en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de vis vervolgens op de groentenmix.
  4. Plaats de tajine op de warmtebron met gesloten deksel. Laat 20 tot 30 minuten garen op middelhoog vuur
  5. Garneer met verse koriander.
  6. Verwarm het brood kort in de oven en serveer bij het gerecht.

Tip!

Maak een extra portie om nog een dag te genieten van dit heerlijke gerecht. Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je