Tabouleh is een Midden-Oosterse salade met bulgur, peterselie en tomaat
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram bulgur
2 sjalotten
300 gram trostomaten
1 citroen
12 verse muntblaadjes
50 gram peterselie
4 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 500
VET: 13,5 gram
VEZELS: 9,1 gram
EIWIT: 13,9 gram
KOOLHYDRATEN: 76,7 gram
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en voeg de bulgur toe. Laat 12 minuten koken en giet af in een zeef. Laat goed uitlekken.
Snijd de tomaten in parten. Snipper de sjalotten fijn. Pers de citroen uit. Snijd de munt en peterselie grof. Houd een paar blaadjes munt apart.
Meng de bulgur met olijfolie, sjalot, kruiden, tomaten, zout en peper naar smaak.
Serveer in een kom of op een bord en garneer met wat blaadjes munt.
Tip!
Ook lekker om te serveren bij een barbecue als bijgerecht.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je