Ontspan tijdens de bereiding van dit heerlijke stoofpotje
45 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 rode peper
80 gram gemberwortel
4 teentjes knoflook
3 sinaasappels
1 citroen
6 el olijfolie
500 gram kippendijen
4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
Zout en peper
CALORIEËN: 462
VET: 31,7 gram
VEZELS: 2,5 gram
EIWIT: 33,6 gram
KOOLHYDRATEN: 9 gram
Bereidingswijze
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in ringen. Schil de gemberwortel en snijd hem in plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Halveer twee sinaasappels en de citroen en pers het sap eruit. Snijd de andere sinaasappel in partjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen rondom goudbruin.
Breng de kippendijen op smaak met peper en zout, voeg alle ingrediënten toe behalve de olijven en de sinaasappelpartjes en stoof de kip gaar op laag vuur in ongeveer 30 minuten.
Neem de deksel van pan en kook de saus op hoog vuur in.
Haal de pan van het vuur, schep de olijven en de sinaasappelpartjes door de stoofschotel en serveer.
Tip!
Deze gestoofde kippendijen zijn lekker met couscous of rijst.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je