Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
800 gram aardappelen
350 gram spitskool
Een vijfde ananas (of ananas uit blik)
4 kipfilets à 100 gram
100 ml volle melk
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels rozijnen
3 eetlepels amandelschaafsel
1 ei
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 404
VET: 11,2 gram
VEZELS: 6 gram
EIWIT: 28,4 gram
KOOLHYDRATEN: 44 gram
Bereidingswijze
Maak de ananas schoon, verwijder de kern en snijd in mooie blokjes.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet ze af.
Verwarm in een pan de boter met de melk.
Pureer de aardappelen en breng op smaak met de boter, peper, zout en melk.
Roer op het laatste de spitskool, ananas en rozijnen erdoorheen.
Hak het amandelschaafsel iets fijner en doe in een kom. Klop het ei los in een andere kom.
Haal de kipfilet door het ei en daarna door de gehakte amandelen.
Bak vervolgens in ongeveer 8 minuten rondom bruin aan (snijd eventueel doormidden om te controleren of het gaar is).
Schep de stamppot op borden en serveer de kipfilet er bovenop.
Tip!
De puree kan dunner gemaakt worden met melk en roomboter.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je