Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
150 gram fijngehakte diepvriesspinazie
1 ei
350 ml karnemelk
200 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel baking soda
1 eetlepel olie
2 eetlepels dille
250 gram ricotta
1 grote rode ui, gesnipperd
200 gram gerookte of verse zalm, in dunne plakken
CALORIEËN: 288
VET: 12 gram
VEZELS: 1,9 gram
EIWIT: 17 gram
KOOLHYDRATEN: 26,8 gram
Bereidingswijze
Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht eruit (het moet zo droog mogelijk zijn).
Doe de spinazie in een blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie en meng dit goed.
Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
Bak van het beslag kleine pannenkoeken tot het beslag op is. Bak de pannenkoeken aan beide zijdes goudbruin.
Beleg met de ricotta, zalm en rode ui. Garneer met dille.
Tip!
Meerdere dagen genieten van de pannenkoeken? Afgedekt zijn ze tot 3 dagen in de koeling te bewaren.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je