Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 sjalot, fijngesneden
5 gram knoflook, geperst
10 gram roomboter
250 gram bladspinazie
10 eieren
185 ml halfvolle melk
150 gram bloem
200 gram feta
12 sprieten bieslook
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 426
VET: 16,8 gram
VEZELS: 2,1 gram
EIWIT: 22,7 gram
KOOLHYDRATEN: 44,6 gram
Bereidingswijze
Smoor de sjalot en knoflook in de roomboter. Voeg de spinazie toe, bak mee tot deze geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
Schep dit in een vergiet en druk het vocht uit de spinazie. Maal vervolgens de spinazie fijn in een keukenmachine.
Meng bloem met melk en 4 eieren met een garde tot een gladde massa. Schep de gepureerde spinazie erdoor.
Bak in een koekenpan met zonnebloemolie 6 flensjes van dit mengsel en houd ze warm, afgedekt onder een bord.
Bak 6 spiegeleieren.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Leg één flensje op een warm bord en leg de fetablokjes in een rondje op het flensje. Leg daar het ei op en naar wens peper en zout.
Leg er per bord 2 sprieten bieslook op. Maak zo 6 borden op.
Tip!
Vervang het bloem met volkorenmeel voor meer vezels.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je