Recept - Spinazieflensjes met feta en ei - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Spinazieflensjes met feta en ei

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Spinazieflensje met feta en gebakken ei

Hartige groene flensjes

20 minuten

6 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 5 gram knoflook, geperst
  • 10 gram roomboter
  • 250 gram bladspinazie
  • 10 eieren
  • 185 ml halfvolle melk
  • 150 gram bloem
  • 200 gram feta
  • 12 sprieten bieslook
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 426

VET: 16,8 gram

VEZELS: 2,1 gram

EIWIT: 22,7 gram

KOOLHYDRATEN: 44,6 gram

Bereidingswijze

  1. Smoor de sjalot en knoflook in de roomboter. Voeg de spinazie toe, bak mee tot deze geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep dit in een vergiet en druk het vocht uit de spinazie. Maal vervolgens de spinazie fijn in een keukenmachine.
  3. Meng bloem met melk en 4 eieren met een garde tot een gladde massa. Schep de gepureerde spinazie erdoor.
  4. Bak in een koekenpan met zonnebloemolie 6 flensjes van dit mengsel en houd ze warm, afgedekt onder een bord.
  5. Bak 6 spiegeleieren.
  6. Snijd de feta in kleine blokjes.
  7. Leg één flensje op een warm bord en leg de fetablokjes in een rondje op het flensje. Leg daar het ei op en naar wens peper en zout.
  8. Leg er per bord 2 sprieten bieslook op. Maak zo 6 borden op.

Tip!

Vervang het bloem met volkorenmeel voor meer vezels.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je