Boerenkool is lekker in een stamppot, maar ook zeker in een pasta!
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram volkoren spaghetti
300 gram boerenkool
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 rode peper
Parmezaanse kaas
CALORIEËN: 483
VET: 12,7 gram
VEZELS: 10,5 gram
EIWIT: 19,4 gram
KOOLHYDRATEN: 67,6 gram
Bereidingswijze
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
Verhit de olijfolie in een pan. Snijd de knoflook en de rode peper klein en fruit deze ongeveer 3 minuten op een laag vuur.
Voeg de boerenkool toe en gaar deze 5 minuten mee tot deze zacht is.
Doe de gekookte spaghetti met een paar eetlepels van het kookvocht bij de boerenkool in de pan en verwarm deze eventjes mee.
Serveer de spaghetti met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip!
Meer dagen genieten van deze heerlijke pasta? De pasta is 3 dagen gekoeld te bewaren.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je