Recept - Sinaasappel kwarktaart - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Sinaasappel kwarktaart

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bovenaanzicht van sinaasappel kwarktaart

Een frisse taart voor een fijn verwenmomentje

20 minuten (+ 3 uur)

8 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 gelatinebladeren
  • 310 gram Bastogne koeken
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 3 sinaasappels
  • 250 ml slagroom
  • 500 gram volle kwark
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 2 takken verse munt

CALORIEËN: 415

VET: 25,9 gram

VEZELS: 1,8 gram

EIWIT: 7,5 gram

KOOLHYDRATEN: 36,8 gram

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier en knip een passende strook voor de rand. Leg de gelatinebladeren in koud water.
  2. Bewaar 6 Bastogne koeken en verkruimel de rest. Smelt de boter in een steelpan en voeg vervolgens de koekkruimels toe. Schep de koekmix in de springvorm, druk licht aan en zet in de koelkast.
  3. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers uit. Verwarm in een pan de sinaasappelsap, rasp en basterdsuiker. Knijp de gelatinebladeren uit, voeg ze toe aan de pan en laat oplossen. Giet het mengsel over in een kom en laat ongeveer 10 minuten rusten.
  4. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Meng de sinaasappelmix met de kwark en daarna met de geklopte room.
  5. Haal de springvorm uit de koelkast en schep het sinaasappel-roommengsel over de koekbodem. Laat 3 uur afgedekt met plastic folie in de koelkast koelen.
  6. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd tussen de vliesjes de partjes eruit.
  7. Haal de taart uit de springvorm en snijd in 8 stukken. Leg op elke punt 2 sinaasappelpartjes en steek er een muntblaadje bij. Breek de overgebleven Bastogne koeken en steek een stukje in elke punt.

Tip!

We kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht je stukjes van de taart over hebben: hij is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je