Recept - Shakshuka - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Shakshuka

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Shaksuka

Smakelijk eenpansgerecht met eieren en een pittig tomatensausje

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 6 trostomaten
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 2 takjes platte peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 snufje cayennepeper
  • 250 ml water
  • 4 eieren

CALORIEËN: 358

VET: 21,5 gram

VEZELS: 6,6 gram

EIWIT: 20,3 gram

KOOLHYDRATEN: 18,8 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in plakken en de paprika’s in repen van 2 cm breed.
  2. Hak de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de helft van de koriander (houd de rest achter voor garnering) en de takjes peterselie fijn.
  3. Hak de tomaten grof.
  4. Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 minuten op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 minuten. Doe de paprika, de suiker en de kruiden (peterselie, koriander, tijm en laurier) erbij en bak alles 5 tot 10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.
  5. Voeg de tomaten, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 minuten pruttelen.
  6. Haal de laurier uit de groenten en zet ze op halfhoog vuur om ze te verwarmen. Maak vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Laat 10 tot 12 minuten op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
  7. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op.

Tip!

Serveer met volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je