Recept - Salade met zalm en nectarine - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Salade met zalm en nectarine

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met salade en gerookte zalm

Perfect voor een zomerse dag

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram kropsla
  • 160 gram komkommer, in kleine blokjes
  • 1 nectarine
  • 400 gram gerookte zalm
  • 10 gram kappertjes
  • 6 sneden witbrood, in blokjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 100 gram crème fraîche
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 15 gram verse rode peper
  • Zout naar smaak

CALORIEËN: 587

VET: 36,4 gram

VEZELS: 2,5 gram

EIWIT: 31,5 gram

KOOLHYDRATEN: 33,2 gram

Bereidingswijze

  1. Verwijder de slechte en donkergroene bladeren van de kropsla.Leg de kleine en lichtgroene bladeren 10 minuten in koud water en laat ze daarna uitlekken.
  2. Snijd de nectarine in partjes.
  3. Vouw de zalm in de vorm van een roos, herhaal dit nog 3 keer. Verdeel de kappertjes in de kern van de vier zalmrozen en zet ze afgedekt in de koelkast.
  4. Bak de broodblokjes krokant tot croutons in de olijfolie, doe er naar smaak zout op en schep ze op keukenpapier.
  5. Verwijder de zaden van de rode peper en snijd in hele kleine blokjes.
  6. Meng voor de dressing de mayonaise, crème fraîche, sinaasappelsap en rode peper door elkaar. Breng op smaak met zout.
  7. Verdeel de sla over vier borden en leg de zalmrozen, nectarinepartjes en komkommer er bovenop.
  8. Besprenkel ruim met dressing en strooi als laatste de croutons erover. Garneer eventueel met verse kruiden.

Tip!

Geen fan van pittig eten? Laat dan de rode peper achterwege.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je