Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
300 gram kropsla
160 gram komkommer, in kleine blokjes
1 nectarine
400 gram gerookte zalm
10 gram kappertjes
6 sneden witbrood, in blokjes
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels mayonaise
100 gram crème fraîche
40 ml sinaasappelsap
15 gram verse rode peper
Zout naar smaak
CALORIEËN: 587
VET: 36,4 gram
VEZELS: 2,5 gram
EIWIT: 31,5 gram
KOOLHYDRATEN: 33,2 gram
Bereidingswijze
Verwijder de slechte en donkergroene bladeren van de kropsla.Leg de kleine en lichtgroene bladeren 10 minuten in koud water en laat ze daarna uitlekken.
Snijd de nectarine in partjes.
Vouw de zalm in de vorm van een roos, herhaal dit nog 3 keer. Verdeel de kappertjes in de kern van de vier zalmrozen en zet ze afgedekt in de koelkast.
Bak de broodblokjes krokant tot croutons in de olijfolie, doe er naar smaak zout op en schep ze op keukenpapier.
Verwijder de zaden van de rode peper en snijd in hele kleine blokjes.
Meng voor de dressing de mayonaise, crème fraîche, sinaasappelsap en rode peper door elkaar. Breng op smaak met zout.
Verdeel de sla over vier borden en leg de zalmrozen, nectarinepartjes en komkommer er bovenop.
Besprenkel ruim met dressing en strooi als laatste de croutons erover. Garneer eventueel met verse kruiden.
Tip!
Geen fan van pittig eten? Laat dan de rode peper achterwege.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je