Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 theelepels mosterd
4 theelepels olijfolie
2 theelepels appelazijn
1 theelepel sesamzaad wit
200 gram groene asperges
400 gram sperziebonen
500 gram kikkererwten afgespoeld
4 stuks gekookte eieren (8 minuten koken)
200 gram mozzarella
10 gram verse kervel
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 508
VET: 28,5 gram
VEZELS: 14 gram
EIWIT: 29,9 gram
KOOLHYDRATEN: 26,3 gram
Bereidingswijze
Meng voor de dressing de mosterd, appelazijn, olijfolie en sesamzaad door elkaar.
Voeg naar wens versgemalen peper en zout toe.
Snijd de harde onderkant van de groene asperges eraf.
Kook de asperges beetgaar in water met zout en schep ze daarna over in koud water om ze snel af te laten koelen.
Doe hetzelfde met de sperziebonen.
Snijd de gekookte eieren doormidden.
Meng de sperziebonen, kikkererwten en asperges met de dressing.
Schep de salade in 4 diepe borden of kommen en verdeel de eieren erover.
Breek de mozzarella in stukken en leg deze op de salades.
Draai er naar wens peper overheen.
Garneer als laatste de salades met plukken verse kervel.
Tip!
Deze salade is 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je