Recept - Salade met mozzarella en asperges - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Salade met mozzarella en asperges

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
salade met mozzarella, asperges, sperziebonen en ei

Een rijkelijk gevulde zomerse salade

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 theelepels mosterd
  • 4 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels appelazijn
  • 1 theelepel sesamzaad wit
  • 200 gram groene asperges
  • 400 gram sperziebonen
  • 500 gram kikkererwten afgespoeld
  • 4 stuks gekookte eieren (8 minuten koken)
  • 200 gram mozzarella
  • 10 gram verse kervel
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 508

VET: 28,5 gram

VEZELS: 14 gram

EIWIT: 29,9 gram

KOOLHYDRATEN: 26,3 gram

Bereidingswijze

  1. Meng voor de dressing de mosterd, appelazijn, olijfolie en sesamzaad door elkaar.
  2. Voeg naar wens versgemalen peper en zout toe.
  3. Snijd de harde onderkant van de groene asperges eraf.
  4. Kook de asperges beetgaar in water met zout en schep ze daarna over in koud water om ze snel af te laten koelen.
  5. Doe hetzelfde met de sperziebonen.
  6. Snijd de gekookte eieren doormidden.
  7. Meng de sperziebonen, kikkererwten en asperges met de dressing.
  8. Schep de salade in 4 diepe borden of kommen en verdeel de eieren erover.
  9. Breek de mozzarella in stukken en leg deze op de salades.
  10. Draai er naar wens peper overheen.
  11. Garneer als laatste de salades met plukken verse kervel.

Tip!

Deze salade is 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je