Gecombineerd met granaatappelpitjes een lekkere lunch
20 minuten
4 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 aubergines
50 gram lichte misopasta
150 gram granaatappelpitjes
150 gram pijnboompitten
200 gram Griekse yoghurt
Een kwart theelepel paprikapoeder
100 gram romeinse sla
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 482
VET: 37,6 gram
VEZELS: 5,9 gram
EIWIT: 8,9 gram
KOOLHYDRATEN: 21,7 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 250 °C. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van ongeveer een 0,5 cm.
Verdeel de misopasta over de plakken aubergine en leg ze op 1 of meerdere bakplaten. Rooster goudbruin in de oven in ongeveer 8 minuten en laat vervolgens afkoelen.
Meng de Griekse yoghurt met paprikapoeder en voeg naar wens wat peper en zout toe.
Rooster daarna de pijnboompitten op een bakplaat in de oven totdat deze goudbruin zijn.
Smeer wat van de Griekse yoghurt op 4 borden. Leg hier de aubergine en romeinse sla op en strooi de pijnboompitten en granaatappelpitjes erover.
Besprenkel de salade met wat olijfolie en de overige Griekse yoghurt.
Tip!
Serveer met geroosterd volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je