Recept - Salade met miso aubergine - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Salade met miso aubergine

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met auberginesalade

Gecombineerd met granaatappelpitjes een lekkere lunch

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 50 gram lichte misopasta
  • 150 gram granaatappelpitjes
  • 150 gram pijnboompitten
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • Een kwart theelepel paprikapoeder
  • 100 gram romeinse sla
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 482

VET: 37,6 gram

VEZELS: 5,9 gram

EIWIT: 8,9 gram

KOOLHYDRATEN: 21,7 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 250 °C. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van ongeveer een 0,5 cm.
  2. Verdeel de misopasta over de plakken aubergine en leg ze op 1 of meerdere bakplaten. Rooster goudbruin in de oven in ongeveer 8 minuten en laat vervolgens afkoelen.
  3. Meng de Griekse yoghurt met paprikapoeder en voeg naar wens wat peper en zout toe.
  4. Rooster daarna de pijnboompitten op een bakplaat in de oven totdat deze goudbruin zijn.
  5. Smeer wat van de Griekse yoghurt op 4 borden. Leg hier de aubergine en romeinse sla op en strooi de pijnboompitten en granaatappelpitjes erover.
  6. Besprenkel de salade met wat olijfolie en de overige Griekse yoghurt.

Tip!

Serveer met geroosterd volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je