Recept - Salade met asperges en ei - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Salade met asperges en ei

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met salade van rucola, groene asperges, aardappel en gekookt ei

Asperges en ei, een gouden combinatie!

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kilo groene asperges
  • 1 theelepel zout
  • 4 stelen bosui
  • 500 gram voorgekookte krielaardappelen
  • 50 gram kruidenboter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 gram gehakte peterselie
  • 75 gram rucola
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 400

VET: 21,3 gram

VEZELS: 8,7 gram

EIWIT: 17,4 gram

KOOLHYDRATEN: 30,5 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 7 minuten.
  2. Snijd ondertussen het harde gedeelte van de onderkant van de asperges af en kook in een ruime pan met water en zout in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  3. Schep de asperges na het koken in een andere pan met koud water om ze de mooie groene kleur te laten behouden.
  4. Snijd de stelen bosui in drieën en doe bij de asperges in het water. Doe de deksel op de pan en laat langzaam doorgaren.
  5. Bak de krielaardappelen in een combinatie van olie en kruidenboter goudbruin.
  6. Schep de aardappelen op een snijplank die bekleed is met keukenpapier. Plet met de onderkant van een schone steelpan de aardappels tot ze open barsten.
  7. Strooi naar wens peper en zout erover en daarna de peterselie.
  8. Snijd de eieren doormidden.
  9. Haal de asperges en bosui uit het kookvocht en halveer de asperges.
  10. Pak een grote schaal of 4 borden en verdeel de aardappels, bosui, asperges, rucola en de eieren.

Tip!

Ook lekker met witte asperges.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je