Recept - Romige soep van groene kool - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Romige soep van groene kool

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Romige soep van groene kool

Lekker zacht van smaak door de room

15 minuten

5 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 500 gram groene kool
  • 300 ml kookroom
  • 2 eieren
  • Tweeënhalf bouillonblokje, verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

CALORIEËN: 124

EIWIT: 4,0 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de groene kool in repen.
  2. Snijd de knoflook fijn en fruit deze vervolgens licht aan in de olijfolie.
  3. Blus de knoflook af met het water en voeg de bouillonpoeder toe.
  4. Voeg de kool toe en laat het geheel 10 minuten koken.
  5. Voeg de kookroom toe en haal de soep van het vuur. Klop ondertussen de eieren los.
  6. Wanneer de soep iets is afgekoeld kunnen de eieren rustig toegevoegd worden. Roer constant zodat de eieren niet gaan klonteren.
  7. Serveer de soep warm.

Tip!

Geen fan van groene kool? Deze soep kan met allerlei verschillende soorten groenten gemaakt worden.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je