Recept - Romige pasta met zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Romige pasta met zalm

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Pasta met romige spinaziesaus en zalm

Een maaltijd vol gezonde vetten en eiwitten

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 320 gram volkoren spaghetti
  • 6 stuks rode pepers, gevuld met roomkaas
  • 20 ml olijfolie
  • 60 gram sjalot, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 400 gram zalm, in blokjes van 3 cm
  • 125 gram verse spinazie
  • 250 gram crème fraiche
  • 40 gram kappertjes
  • Peper en zout

CALORIEËN: 811

VET: 47,2 gram

VEZELS: 6,1 gram

EIWIT: 32,2 gram

KOOLHYDRATEN: 59,8 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Halveer de rode pepers met roomkaas en leg deze apart op een bord.
  3. Doe de olijfolie in een wokpan en smoor de sjalot. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en smoor nog 1 minuut.
  4. Voeg vervolgens de zalm toe en roer voorzichtig om. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  5. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en laat het geheel voorzichtig pruttelen, zet hierbij de warmtebron laag.
  6. Voeg dan de kappertjes toe, wat peper en zout naar smaak en roer de uitgelekte spaghetti erdoor.
  7. Verdeel over borden of in een schaal. Garneer ten slotte met de gehalveerde pepers.

Tip!

In plaats van spaghetti kun je ook een andere soort volkorenpasta gebruiken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je