Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
320 gram volkoren spaghetti
6 stuks rode pepers, gevuld met roomkaas
20 ml olijfolie
60 gram sjalot, in halve ringen
1 teen knoflook, gesnipperd
400 gram zalm, in blokjes van 3 cm
125 gram verse spinazie
250 gram crème fraiche
40 gram kappertjes
Peper en zout
CALORIEËN: 767
VET: 41,7 gram
VEZELS: 7 gram
EIWIT: 34 gram
KOOLHYDRATEN: 60,1 gram
Bereidingswijze
Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
Halveer de rode pepers met roomkaas en leg deze apart op een bord.
Doe de olijfolie in een wokpan en smoor de sjalot. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en smoor nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de zalm toe en roer voorzichtig om. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe en laat het geheel voorzichtig pruttelen, zet hierbij de warmtebron laag.
Voeg dan de kappertjes toe, wat peper en zout naar smaak en roer de uitgelekte spaghetti erdoor.
Verdeel over borden of in een schaal. Garneer ten slotte met de gehalveerde pepers.
Tip!
In plaats van spaghetti kun je ook een andere soort volkorenpasta gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je