Roggebrood bevat 30 procent meer vezels dan volkorenbrood, dus smullen maar!
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 eieren
300 gram gerookte makreelfilet
300 gram verse bladspinazie
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
4 plakjes roggebrood
Zout en peper
CALORIEËN: 446
VET: 14,5 gram
VEZELS: 6,2 gram
EIWIT: 30,7 gram
KOOLHYDRATEN: 18,5 gram
Bereidingswijze
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de eieren ongeveer 6 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en zet ze opzij.
Doe de olijfolie en de geperste knoflook in een koekenpan of wok, voeg de bladspinazie toe en roerbak de totdat deze begint te slinken. Roer driekwart van de geraspte Parmezaan door de spinazie.
Rooster de sneetjes roggebrood en verdeel de spinazie, de makreel en de gekookte eieren erover.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.
Tip!
Ook erg lekker op volkoren crackers.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je