Recept - Roggebroodtoast met makreel - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Roggebroodtoast met makreel

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Roggebroodtoast met makreel en spinazie

Roggebrood bevat 30 procent meer vezels dan volkorenbrood, dus smullen maar!

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 300 gram gerookte makreelfilet
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 plakjes roggebrood
  • Zout en peper

CALORIEËN: 446

VET: 14,5 gram

VEZELS: 6,2 gram

EIWIT: 30,7 gram

KOOLHYDRATEN: 18,5 gram

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de eieren ongeveer 6 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en zet ze opzij.
  2. Doe de olijfolie en de geperste knoflook in een koekenpan of wok, voeg de bladspinazie toe en roerbak de totdat deze begint te slinken. Roer driekwart van de geraspte Parmezaan door de spinazie.
  3. Rooster de sneetjes roggebrood en verdeel de spinazie, de makreel en de gekookte eieren erover.
  4. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip!

Ook erg lekker op volkoren crackers.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je