Rode kool is ook heerlijk in een salade, zeker in combinatie met frisse appel
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
5 eetlepels olijfolie
1 Elstar appel, in blokjes
50 gram hazelnoten, grof gehakt
250 gram rode kool, zeer fijn gesneden
1 rode ui, in ringen
150 gram cranberry compote
100 gram Taleggio kaas, in blokjes
60 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
CALORIEËN: 441
VET: 28,8 gram
VEZELS: 7,3 gram
EIWIT: 8,9 gram
KOOLHYDRATEN: 32,9 gram
Bereidingswijze
Bak de appels in 2 eetlepels olijfolie goudbruin en schep ze op een bord met keukenpapier.
Rooster de grof gehakte hazelnoten in een droge pan en leg op een bord.
Leg de rode kool op een platte schaal en verdeel de kaas, rode ui ringen en abrikoos erover.
Meng 3 eetlepels olijfolie met de compote en lepel dat over de rode kool salade.
Tip!
Ook lekker met walnoten in plaats van hazelnoten.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je