Recept - Rode kool salade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rode kool salade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Salade van rode kool

Rode kool is ook heerlijk in een salade, zeker in combinatie met frisse appel

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 Elstar appel, in blokjes
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 250 gram rode kool, zeer fijn gesneden
  • 1 rode ui, in ringen
  • 150 gram cranberry compote
  • 100 gram Taleggio kaas, in blokjes
  • 60 gram gedroogde abrikozen, in stukjes

CALORIEËN: 421

VET: 27,2 gram

VEZELS: 8 gram

EIWIT: 9,4 gram

KOOLHYDRATEN: 31,2 gram

Bereidingswijze

  1. Bak de appels in 2 eetlepels olijfolie goudbruin en schep ze op een bord met keukenpapier.
  2. Rooster de grof gehakte hazelnoten in een droge pan en leg op een bord.
  3. Leg de rode kool op een platte schaal en verdeel de kaas, rode ui ringen en abrikoos erover.
  4. Meng 3 eetlepels olijfolie met de compote en lepel dat over de rode kool salade.

Tip!

Ook lekker met walnoten in plaats van hazelnoten.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je