Recept - Rode currysoep met kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rode currysoep met kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
rode currysoep met kip, kokos en sugarsnaps

Pittig en romig door de kokosmelk

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels rode currypasta (toko of supermarkt)
  • 1 liter kippenbouillon (van bouillonblok)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram mihoen
  • 300 gram sugar snaps
  • 100 gram taugé
  • 50 gram bosui (gesneden)
  • 2 eetlepels pinda’s

CALORIEËN: 310

VET: 16,5 gram

VEZELS: 2 gram

EIWIT: 13,9 gram

KOOLHYDRATEN: 24,3 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de kipfilet mooi bruin en gaar. Voeg de bloem toe en laat deze zachtjes garen op een laag vuur.
  2. Doe de currypasta bij de kip en bak deze even mee.
  3. Voeg geleidelijk de bouillon toe totdat je een mooie gebonden soep krijgt en doe vervolgens de kokosmelk erbij.
  4. Voeg de mihoen toe aan de soep en laat deze 3 tot 4 minuten zachtjes meekoken.
  5. Doe als laatste de sugar snaps erbij en verwarm deze nog even mee.
  6. Garneer de soep met de taugé, bosui en pinda’s.

Tip!

De soep is maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je