Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie
400 gram kipfilet, in kleine blokjes
3 eetlepels bloem
2 eetlepels rode currypasta (toko of supermarkt)
1 liter kippenbouillon (van bouillonblok)
400 ml kokosmelk
200 gram mihoen
300 gram sugar snaps
100 gram taugé
50 gram bosui (gesneden)
2 eetlepels pinda’s
CALORIEËN: 310
VET: 16,5 gram
VEZELS: 2 gram
EIWIT: 13,9 gram
KOOLHYDRATEN: 24,3 gram
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de kipfilet mooi bruin en gaar. Voeg de bloem toe en laat deze zachtjes garen op een laag vuur.
Doe de currypasta bij de kip en bak deze even mee.
Voeg geleidelijk de bouillon toe totdat je een mooie gebonden soep krijgt en doe vervolgens de kokosmelk erbij.
Voeg de mihoen toe aan de soep en laat deze 3 tot 4 minuten zachtjes meekoken.
Doe als laatste de sugar snaps erbij en verwarm deze nog even mee.
Garneer de soep met de taugé, bosui en pinda’s.
Tip!
De soep is maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je