Recept - Rijstvel loempia's met Oosterse saus - WKOF

Rijstvel loempia’s met Oosterse saus

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Gezonde versie van loempia's

60 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de loempia’s

  • 8 rijstvellen
  • 16 gamba’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 50 gram rijstvermicelli
  • 125 gram wortel julienne
  • 1 eetrijpe mango
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

 

Oosterse saus

  • 25 gram Hoisin saus
  • 100 gram sweet chili saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sambal naar smaak

CALORIEËN: 324

VET: 5,8 gram

VEZELS: 1,8 gram

EIWIT: 22,5 gram

KOOLHYDRATEN: 43,3 gram

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pluk de blaadjes van het bosje koriander en hak het teentje knoflook fijn.
  3. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak daarin de gamba’s (2 minuten aan elke kant) en de knoflook. Voeg eventueel peper en zout toe.
  4. Schil de mango en snij deze in reepjes, let op de pit.
  5. Meng alle ingrediënten voor de Oosterse saus door elkaar en voeg eventueel sambal toe naar smaak.
  6. Dompel 1 rijstvel in een ondiepe schaal met warm water tot het soepel is.
  7. Leg het rijstvel op een natte snijplank en beleg het in het midden met: eerst een beetje zwart sesamzaad, dan een paar blaadjes koriander, daarna een beetje rijstvermicelli, dan een beetje wortel en een reepje mango en daarna 2 gebakken gamba’s. Daarbovenop komt nog een blaadje koriander en wat sesamzaadjes.
  8. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol daarna het rijstvel op tot een loempia.
  9. Herhaal dit voor de rest van de rijstvellen.
  10. Serveer de loempia’s met de saus in een mooie kom, eventueel wat schijfjes limoen erbij.

Tip!

Als je niet van koriander houdt, gebruik dan verse munt in plaats van koriander.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je