Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
300 gram verse rabarber
1 sinaasappel
4 eetlepels kristalsuiker
125 gram verse slagroom
250 gram mascarpone
12 lange vingers
Merg van een halve vanillepeul
1 steranijs
CALORIEËN: 549
VET: 34,7 gram
VEZELS: 2,2 gram
EIWIT: 1,5 gram
KOOLHYDRATEN: 18,5 gram
Bereidingswijze
Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze uit.
Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, 3 eetlepels suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 minuten koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone en de vanillemerg.
Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover (verwijder de steranijs). Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.
Tip!
Top de tiramisu af met verse aardbeien.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je