Recept - Rabarber met panna cotta - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rabarber met panna cotta

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Rabarber met panna cotta

Een friszuur toetje met groente

20 minuten (+ 3 uur)

5 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine
  • 300 gram rabarberstelen
  • 70 gram suiker
  • 6 eetlepels citroensap
  • 300 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 5 stuks munttoppen

CALORIEËN: 369

VET: 28,6 gram

VEZELS: 2,2 gram

EIWIT: 4,8 gram

KOOLHYDRATEN: 21,8 gram

Bereidingswijze

  1. Vul 2 bakjes met koud water en leg in ieder bakje 3 blaadjes gelatine.
  2. Snijd de rabarber in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm.
  3. Kook in een passende steelpan op een lage warmtebron de rabarber met de citroensap en 40 gram suiker op en roer om de 3 minuten door.
  4. De rabarberblokjes moeten glazig worden.
  5. Knijp van 1 bakje de 3 gelatineblaadjes uit en los deze op in de rabarbermix.
  6. Schep in elk glas evenveel rabarber en laat in de koelkast opstijven.
  7. Schraap vervolgens het merg uit het vanille stokje.
  8. Warm de slagroom met 30 gram suiker, vanillestokje en merg op.
  9. Knijp de 3 overgebleven gelatineblaadjes uit en los deze op in de warme room.
  10. Schenk de vanilleroom door een fijnmazige zeef in een kom.
  11. Wanneer de rabarber stevig genoeg is en de panna cotta is afgekoeld, kan de panna cotta in de glazen geschonken worden.
  12. Laat 3 uur koelen.
  13. Steek als laatste de munttoppen erin en serveer met een lange lepel.
  14. Dit toetje is 3 dagen te bewaren in de koelkast.

Tip!

Voor een speels effect: zet 5 soepkommen klaar met 2 houten prikkers in elke kom en leg daar 5 bolle glazen in die dan schuin komen te liggen. Zo stijft de rabarber schuin op in het glas.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je