Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram witte of rode quinoa
20 blokjes zoete aardappelen
12 mini maiskolfjes, voorgekookt
1 venkel
40 blokjes gele paprika
20 zwarte olijven
20 cherrytomaatjes
30 gram rucola sla
60 gram kropsla
100 gram sojabonen, gegaard
peper en zout
12 sprieten bieslook
4 eetlepels citroenolie
CALORIEËN: 303
VET: 18,2 gram
VEZELS: 8,7 gram
EIWIT: 16 gram
KOOLHYDRATEN: 14,1 gram
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet dan af in een zeef.
Kook de zoete aardappelblokjes beetgaar in water.
Maak de venkel schoon, haal de harde kern eruit en snijd in hele dunne plakken.
Meng de quinoa, zoete aardappel, venkel, paprika, olijven, tomaatjes, rucola sla, kropsla en sojaboontjes losjes door elkaar. Voeg naar wens peper en zout toe.
Presenteer in een schaal of op 4 borden en steek de bieslook en mini mais erin. Besprenkel met citroenolie.
Tip!
Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je