Recept - Quinoasalade met sojabonen - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Quinoasalade met sojabonen

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Quinoasalade met sojabonen en citroenolie

Een kleurrijke salade vol vezels

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram witte of rode quinoa
  • 20 blokjes zoete aardappelen
  • 12 mini maiskolfjes, voorgekookt
  • 1 venkel
  • 40 blokjes gele paprika
  • 20 zwarte olijven
  • 20 cherrytomaatjes
  • 30 gram rucola sla
  • 60 gram kropsla
  • 100 gram sojabonen, gegaard
  • peper en zout
  • 12 sprieten bieslook
  • 4 eetlepels citroenolie

CALORIEËN: 303

VET: 18,2 gram

VEZELS: 8,7 gram

EIWIT: 16 gram

KOOLHYDRATEN: 14,1 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet dan af in een zeef.
  2. Kook de zoete aardappelblokjes beetgaar in water.
  3. Maak de venkel schoon, haal de harde kern eruit en snijd in hele dunne plakken.
  4. Meng de quinoa, zoete aardappel, venkel, paprika, olijven, tomaatjes, rucola sla, kropsla en sojaboontjes losjes door elkaar. Voeg naar wens peper en zout toe.
  5. Presenteer in een schaal of op 4 borden en steek de bieslook en mini mais erin. Besprenkel met citroenolie.

Tip!

Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je