Deze hartige quinoa salade heeft een zoete twist door de appelpartjes
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
300 gram quinoa
1 Granny Smith appel
400 gram rauwe bieten
1 citroen
2 theelepels geraspte mierikswortel
3 eetlepels olijfolie
15 gram verse munt, gehakt
75 gram veldsla
30 gram pompoenpitten
30 gram gedroogde abrikozen, gehakt
30 gram pijnboompitten
Zout en peper
CALORIEËN: 465
VET: 18 gram
VEZELS: 12,1 gram
EIWIT: 12,5 gram
KOOLHYDRATEN: 59,6 gram
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe in een schaal.
Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Schil de bietjes. Rasp of schaaf de biet en appel met een rasp of keukenmachine en doe deze bij de quinoa.
Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit.
Meng de citroenrasp, het citroensap, de mierikswortel, de gehakte munt en de olie door de quinoa.
Doe als laatste de veldsla, de pitten en de gedroogde abrikozen bij de quinoa en breng alles op smaak met peper en zout.
Tip!
Serveer met volkoren soepstengels.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je