Recept - Quinoasalade met bietjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Quinoasalade met bietjes

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Quinoa-salade met bietjes, appel en pitten

Deze hartige quinoa salade heeft een zoete twist door de appelpartjes

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram quinoa
  • 1 Granny Smith appel
  • 400 gram rauwe bieten
  • 1 citroen
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 gram verse munt, gehakt
  • 75 gram veldsla
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram gedroogde abrikozen, gehakt
  • 30 gram pijnboompitten
  • Zout en peper

CALORIEËN: 465

VET: 18 gram

VEZELS: 12,1 gram

EIWIT: 12,5 gram

KOOLHYDRATEN: 59,6 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe in een schaal.
  2. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Schil de bietjes. Rasp of schaaf de biet en appel met een rasp of keukenmachine en doe deze bij de quinoa.
  3. Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit.
  4. Meng de citroenrasp, het citroensap, de mierikswortel, de gehakte munt en de olie door de quinoa.
  5. Doe als laatste de veldsla, de pitten en de gedroogde abrikozen bij de quinoa en breng alles op smaak met peper en zout.

Tip!

Serveer met volkoren soepstengels.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je