Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 bouillonblokje
60 gram quinoa
Een halve courgette
1 paprika
150 gram kikkererwten uit blik
50 gram fetakaas
4 blaadjes basilicum
CALORIEËN: 367
VET: 16
VEZELS: 11,8
EIWIT: 14,5
KOOLHYDRATEN: 40
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg een bouillonblokje toe aan het water voor de smaak.
Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes van ongeveer 1×1 cm.
Spoel de gekookte quinoa af onder de koude kraan en laat even uitlekken. Laat ondertussen ook de kikkererwten uitlekken.
Bak de courgette in een klein beetje olijfolie beetgaar.
Pluk de basilicum in fijne stukjes.
Meng nu de courgette, paprika, quinoa en kikkererwten tot een salade.
Garneer met brokjes fetakaas en verse basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Tip!
Deze makkelijke salade is zowel lauwwarm als koud lekker.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je