Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
Een vijfde deel van een courgette
1 rode paprika
Een scheut olijfolie
250 gram quinoa, ongekookt
2 liter water
2 bouillonblokjes
50 gram roomboter
4 porties scholfilet
2 tomaten
1 eetlepel gehakte peterselie
CALORIEËN: 400
EIWIT: 39,6 gram
Bereidingswijze
Snijd de courgette en paprika in kleine, gelijke blokjes en bak vervolgens even kort in olijfolie.
Kook de quinoa in een pan met water in ongeveer 12 minuten gaar. Voeg voor de smaak het bouillonblokje toe aan het kookwater.
Giet de quinoa af, voeg de gebakken groenten toe en roer alles door elkaar.
Bak de scholfilet in de roomboter en serveer deze op de quinoa.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd in mooie blokjes en serveer op de scholfilet. Strooi tot slot de peterselie over het gerecht.
Tip!
In plaats van quinoa kun je ook volkoren couscous of bulgur gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je